מרבית האתרים היום בעולם מבוססים על מערכת הוורדפרס. כיום האופציה הראשונה, הזולה והמשתלמת ביותר לאדם הרוצה להקים אתר אינטרנט היא לבנות אותו באמצעות מערכת וורדפרס. לא נחפור עכשיו יותר מדי על אתרי וורדפרס ואיך לבנות אותם, אשאיר זאת לפוסטים הבאים או למומחים גדולים ממני בנושא. מה שכן, מניסיון בעבודה עם האתרים שלי לאורך השנים, אספתי כמה טיפים שחלקם ברורים, חלקם פחות, אך חשוב שנבצע כדי לשפר את הנוחות, הויזואליות, המקצועיות והתפקוד של האתר שלנו והגולשים בו.

 

  1. תוכן איכותי ומספק מענה לצורך:
    דאגו שהתוכן באתר שלכם ייתן מענה אמיתי לאלה שמחפשים אותו. לא חייב שכל מאמר יהיה מושלם, לא חייב שכל מאמר יכלול את כל הטיפים בעולם, לא חייב שכל מאמר ייתן 100% מהפתרון לבעיה. חשוב שהמאמר יכלול את נושא הכאב או המענה לצורך וכמובן מיד בהמשך – לתת פתרון, לתת ערך, לתת טיפים, לתת מענה לאותו מצב.
  2. עיצוב בטעם טוב:
    אתר שמעוצב בצבעים זוהרים מדי או מלא בפרסומות בכל מקום, לא תמיד יהיה נוח לגולש. מצד אחד זה מצוין שאנו רוצים להכניס כסף מהאתר או לעצב אותו כראות ענינו, מצד שני נצטרך להגיע לנקודת איזון שמתחשבת גם בנוחות הגולש כדי שירצה להמשיך לחזור ולבקר באתר.
  3. אפשר שיתופים ברשתות חברתיות:
    אחד היתרונות באתרי וורדפרס היא שאפשר בקלות להתקין תוספים שישפרו את השימוש באתר. אחד התוספים המומלצים ביותר הוא תוסף כפתורי השיתוף שתוכלו להוסיף לאתר שלכם כדי לאפשר לאחרים לשתף את האתר שלכם ברשתות החברתיות. נוסף על כפתורי שיתוף כלליים לאתר אני גם ממליץ שכל פוסט שלכם יכלול כפתורי שיתוף או בתחילתו או בסופו של הפוסט (או בשניהם) ולאפשר לאנשים גם לשתף את הפוסט הספציפי שקראו.
  4. אפשרו לאנשים להעלות פוסטים לאתר שלכם
    אפשרו למשתמשים הרשומים לאתרכם או אפילו לאורחים לשלוח לכם פוסטים להעלאה לאתר. בתמורה הם ידרשו כמובן קישור יוצא לאתר שלהם, אך אם מדובר במאמר מספיק איכותי לטעמכם אז בהחלט מדובר בעסקה הוגנת. אתם מקבלים תוכן איכותי לגולשים שלכם בחינם ובתמורה מקשרים לאתר של כותב המאמר כהמלצה.
  5. שלבו באתר כמה סוגי תכנים:
    ברוב סוגי האתרים מומלץ לשתף באתר שלכם תוכן מסוגים שונים: טקסט, תמונות, ווידיאו… סוגים אלה מאפשרים גיוון לגולשים שלכם, ללמוד מכם בדרכים שונות. חלק מהאנשים יותר נוח להם לקרוא מאמר ולחלק לצפות בווידיאו לדוגמה… אתם לא רוצים לאבד גולשים יקרים.

 

אם אתם זקוקים לעזרה נוספת, אתם מוזמנים להשאיר תגובה כאן למטה ואשמח לעזור לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *