קרה לכם שכל החודש משכתם ומשכתם כסף ובבדיקת היתרה חטפתם התקפת לב קטן? במיוחד כאשר אתם אנשים עסקים ויודעים כמה קל להוציא כסף על קידום העסק… סימן שאתם זקוקים לכמה הכוונות קטנות- לשים אצבע על הדופק, להיות במעקב אחר ההוצאות שלכם ולמזער את אלמנט ה"הפתעה".
בכדי ליצור מצב של שינוי תצטרכו לרתום את יכולת ההתמדה והנכונות שלכם- לא לוותר לעצמכם ולהשאיר את מאזן הכסף בבנק לגורל. יש לנו מספר טיפים שתוכלו להיעזר בהם לניהול כסף חכם יותר:
- היומן. תנהלו יומן במשך חודש שבו תרשמו כל יום כל הוצאה והכנסה שלכם, בין אם מדובר בהוצאות עסקיות, בילויים, הוצאות ביתיות וכו'- כך תדעו על מה מתבזבז הכסף שלכם ומהי הכמות.
- המאזן. בסוף אותו החודש תסכמו את ההוצאות וההכנסות שלכם, בקטגוריות מסודרות שתדעו איזה חלק מההכנסה הושקע ובאיזה תחום- תחלקו את כל ההוצאות לתחומים, לדוגמא: אוכל, ביגוד, הוצאות טלפון וכו'. תוכלו לכלול גם הוצאות שאתם לא מבקרים בדרך כלל כמו כבלים וחבילת הטלפון- שאלו את עצמכם לגבי כל הוצאה האם היא הכרחית או האם אפשר לוותר עליה (אולי יש לכם חבילת אינטרנט לטלפון וערוצי טלוויזיה יקרים שאתם לא צריכים בכלל אך מבזבזים עליהם עשרות שקלים בחודש ויותר).
- החיסכון. לאחר שראיתם את ההוצאות, תבדקו היכן אתם רוצים/ מוכנים לצמצם- באיזה תחום אתם יכולים לקצץ את ההוצאות ולחסוך את הכסף או להשקיע אותו בתחום אחר ולייעל את התפוקה שלו- אם אתם מתחילים לבנות עסק חדש שיניב רווחיות רבה בעתיד, כדי שתשימו אותו בראש סדר העדיפויות שלכם- במקום לצאת לחופשה נוספת שלא הכרחית לכם, תשקיעו כסף בעסק ובעתיד תצאו לחופשות יוקרתיות יותר.
- החובות. כמו כל שאר ההוצאות שלכם גם החובות צריכים לבוא בחשבון. סדרו אותם לפי סכום הכסף הכולל שאתם חייבים, טווח זמן התשלום, כמות התשלומים והתקציב שלהם. סדרו אותם לפי חודשים, וכל חודש תוסיפו אותם כהוצאה. תבחנו האם אתם יכולים להימנע מחובות מסוימים בעתיד או לפחות להיות במעקב צמוד עליהם- יש להם נטייה להישכח.
לאחר שנעזרתם בטיפים אלה אתם תקבלו מושג טוב לגבי היכן את עומדים עם הכסף שלכם ותהיו בדרככם להתנהלות חכמה יותר. כמובן שאם היה לכם רושם שונה בהתחלה לגבי ההוצאות/ הכנסות שלכם אתם יכולים לחשוב על דרכים להגביר את ההכנסה והחיסכון או מנגד לצמצם את ההוצאות וליצור לעצמכם בסיס כלכלי יציב יותר.
אם אתם זקוקים לעזרה וייעוץ נוסף, השאירו לנו את תגובתכם כאן למטה!